Helsinki, Vuosaari

Finnlinesin laivat liikennöivät Helsingistä Vuosaaren satamasta Saksan Travemündeen.

Vuosaaren satama

Hansaterminaali
Provianttikatu 5 00980 Helsinki
p. +358 10 343 4810

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys avataan 3,5 tuntia ja suljetaan 2 tuntia ennen lähtöä.

Saavuthan satamaan hyvissä ajoin ennen lähtöselvityksen sulkeutumista. Lähtöselvityksen sulkeuduttua emme voi taata paikkaa varatulle matkalle.

Terminaalin aukioloajat

ma–pe 13–16
la–su 13:30–16

Saapuminen Vuosaareen satamaan

Omalla kulkuvälineellä

Helsingin keskustasta tullessasi aja itään Kotkan suuntaan, mutta älä käänny Kotkaan johtavalle moottoritielle, vaan jatka Itäväylää pitkin Itäkeskukseen. Käänny Itäkeskuksessa oikealla Vuosaaren suuntaan ja aja tietä kunnes tulet liikenneympyrään. Käänny liikenneympyrästä vasemmalle ja seuraa kyltitystä Hansaterminaaliin. Käänny kyltin GATE B2 kohdalla lähtöselvitysporteille. Muualta Suomesta tultaessa Vuosaaren sataman löytää helpoiten, kun ajaa Kehä III:sta itään, aivan kehätien päähän asti. Vuosaari-tunnelin läpi ajettuasi, käänny oikealle ja kaarra sen jälkeen loivasti vasemmalle. Kyltin GATE B2 kohdalla käänny vasemmalle lähtöselvitysporteille. Vinkki: Navigaattoriin voit asettaa paikaksi Hansaterminaali ja kaduksi Provianttikatu tai Käärmeniementie.

Julkisilla kulkuvälineillä

Ota metro Vuosaareen, jossa vaihdat bussilinjaan 90. Bussilla pääset suoraan Hansaterminaalin eteen. Yhdensuuntainen lippu maksaa 3,20 € aikuiselta ja 1,60 € lapselta (7–16 v). Lippua voi käyttää busseissa ja metrossa ja se on voimassa kaksi tuntia ostohetkestä. Päivälippu maksaa 8 € aikuiselta ja 4 € lapselta.

Pysäköinti

Terminaalirakennuksen edessä on maksullinen parkkihalli, johon voi pysäköidä ajoneuvon. Huomioi, että parkkihallin korkeusraja on 2,3 metriä.